Ekrani fleksibil i Apple përtej teknologjisë aktuale

Apple planifikon të prezantojë pajisjen e saj të parë fleksibile në 2020, dhe sugjerohet se kompania do të ketë qasje krejt ndryshe ndaj këtij trendi që pritet të zgjerohet në 2019.

Aplikacioni i fundit i Apple për patentë përmban disa skema interesante. Skicat tregojnë pothuajse të gjitha mënyrat e mundshme në të cilat ekrani fleksibil mund të bashkëngjitet me pajisjen dhe ta bëjë atë të funksionojë mekanikisht.

Disa skica janë më të thjeshta se të tjerët – lidhin dy pjesë. Disa skica gjithashtu tregojnë një dizajn ambicioz që teknologjia aktuale nuk mund të mbështesë, kur janë të përfshira këndet dhe diametrat e përkuljes, transmeton KosovaPress.

Një nga zgjidhjet më të dukshme të mundshme do të jetë një ekran që angazhohet në pjesën e jashtme të pjesës tjetër të pajisjes. Kjo do të jetë një qasje që do të zbatohet nga një numër i madh i kompanive që së shpejti do të prezantojnë telefonat e tyre fleksibil. Po ashtu, skicat nga patenta e Apple tregojnë se kjo pajisje nuk duhet të jetë simetrike, dhe se kompania po konsideron gjithashtu zgjidhje me tri ekrane.