Gjumi i mirë forcon sistemin imunitar

Gjumi mund të nxisë sistemin imunitar duke bërë që qelizat e bardha të gjakut të jenë në gjendje të sulmojnë infeksionet, ka gjetur një studim.

Kur jemi të zgjuar ka më shumë hormone të stresit, sic është andrenalina në trup, të cilat studiuesit kanë zbuluar se ngadalësojnë pjesë të sistemit imunitar.

Funksioni i zvogëluar lidhjet me kushtet që zhvillojnë rritjen e kancerit, infeksionin e malaries dhe stresin, thanë ekspertët.

Hulumtimet gjithashtu sugjerojnë se njerëzit që kanë vështirësi me gjumë mund të përfundojnë me një sistem imunitar të dobësuar dhe janë më të rrezikuar nga stresi kronik dhe depresioni.

Hulumtuesit kanë treguar se gjumi përmirëson aftësinë potenciale të disa prej qelizave imunitare të trupit për t’u bashkuar me objektivat e tyre.

Gjetjet e tyre, të publikuara në Journal of Medical Experimental, ndihmojnë të shpjegojnë se si gjumi mund të luftojë një infeksion.