Krasniqi: Qeni i keq ta sjell ujkun në torishtë

Ai tha se një faraon i vjetër i Egjiptit, kur ishte zbuluar shkrimi kishte pas thënë: “Auuu, qenka mbytur kujtesa”.

Në ketë rast Krasniqi ka theksuar dy thëniet sa filozofike e po aq edhe emblematike të populli tonë, siç janë:

1. “Qeni i keq ta sjell ujkun në torishtë”!

Popullit tonë shpesh i është përsëritur kjo gjendje dhe në fund e ka përmbledhur në një fjali! Detyrimi për ta mbajtur në kujtesë e ka detyruar që ta ngjesh mirë e mirë në një fjali.

2. “Nuk me erdhi keq prej ujqve që mi shqyen delet, por pse qetë tanë u bashkuan me ta”!

Kur nuk ka kush me ta ruajtur torishtën, demi është hazër! Pësimi bie mbi delet e urta!