Në Angli çdo ditë e më shumë rritet numri i personave që abuzojnë me alkool

Megjithë rënien e numrit të njerëzve që konsumojnë alkoolin, pranimet në spital të njerëzve me probleme nga alkooli është rritur cdo ditë që nga viti 2008- me shifra të reja që tregojnë sëe brezi i vjet po ushqen rritjen.

Statistikat zyrtare tregojnë se të rinjtë nuk po konsumojnë shumë akool por janë ata të moshës së mesme që po abuzojnë me të.

Në total 338 mijë njerëz u pranuan në spital për shkak të cështjeve të shkaktuara nga alkooli- një rritje prej 293 e 520 në dekadën e parë.

Dhe 69 për qind e këtyre pranimeve në spital ishin për njerëzit e moshës 45 vjeç e lart.

Nga këta, më së shumti janë meshkuj, ndërsa femra ka shumë pak.