Për këngët patriotike që përjetësuan UÇK-në, Ilir Shaqiri dekorohet nga Thaçi

Shumë dëshmorë dhe heronj të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës janë përjetësuar në këngët e tij. Artistin e mirënjohur, Ilir Shaqiri, sot e dekorova me titullin “Nderi i Republikës së Kosovës”. Ai dha kontribut të madh në kultivimin e këngës me motive patriotike!”, shkruhet në postimin e tij.