Rritet numri i të diplomuarve të papunë në Kosovë

Mbi 11 mijë të rinj që kanë kryer fakultete janë të papunë.

Armend Muja, hulumtues rreth kësaj cështje ka thënë se numri i të diplomuarve të papunë po rritët secilën herë më shumë, ai tha që nga viti 2017 numri është rritu diku rreth 1300 më shumë të papunë.

“Në vitin 2017 kanë qenë  10mijë të diplomuar të papunë  kurse këtë vit është përreth 1300 më tepër që do të thotë që në vitin e ardhshëm pritët të  rritet duke u bërë 13 mije si dhe duke shkuar deri në 15 mijë”,

Ai gjithashtu tha se për një dekadë, Kosovës i janë shtuar vetëm gjashtë mije vende të reja të punës.