Vendet më të shëndetshme në botë, ja ku renditet Shqipëria

Spanja është kurorëzuar si vendi më i shëndetshëm në botë në një tabelë të re.

Indeksi më i shëndoshë Bloomberg Country, i cili renditi 169 vende, shkoi me Spanjën në vendin e parë.

Britania e Madhe u rendit e 19-ta, ndërsa ShBA e 35. Ndërsa Shqipëria renditet në vendin e 43.

Në këtë hulumtim u përfshinë normat e pirjes së duhanit dhe obeziteti, si dhe qasja në ujë të pastër.

Më poshtë shihni  renditjen e këtyre vendeve.